> Blog Posts > SEO > SEO sökmotoroptimering
SEO sökmotoroptimering

SEO sökmotoroptimering metoderna för marknadsföring. Tips och Tricks för att lyckas med SEO. Hur ska du göra för att lyckas med Seo och få din sida rankad av Google.

Vad är SEO?

SEO kommer från engelskans Search Engine Optimization och översätts ibland till Sökmotoroptimering. Sökmotorernas krav på kvalitet ökar hela tiden och det ställer hela tiden ökade krav på sökmotoroptimeraren. Förr arbetade man med Meta-keywords (något som idag inte spelar någon som helst roll) medan man nuförtiden behöver ta hänsyn till nästan alla aspekter som en besökare kan uppleva på sidan. Det handlar om allt från rubriksättning och synonymer till inlänkar och deras relevans.

SEO brukar delas in i tre element och dessa är Analys, On Page och Länkstrategi. Analysdelen handlar om att ta fram de mest lönsamma söktermerna till hur relevanta besökarna från sökordet är. On Page Seo handlar om alla de delar man förändrar på den egna hemsidan. Det är saker som sitens hierarki, navigering, sidornas rubriker och kvaliteten på texten. Länkstrategi är det arbete som görs för att få länkar till sin sida, länkar är nämligen av avgörande karaktär för hur bra sökmotoroptimeringen lyckas.

Hur gör jag för att Optimera Seo på min hemsida ???

Det du ska tänka på är att använda rätt beskrivning. Den ska ha högst 158 tecken börja med din viktigaste nyckelord och innehålla dina andra nyckelord.

Din titel ska börja med din viktigaste nyckelord och får inte ha mer en 55 tecken.

Använd H1, H2, och H3 Taggar. Man kan ha en h1 tagg och flera h2 h3 och h4 taggar. Taggarna säger till google vad din sida handlar om.

Nyckelord används inte längre av dom stora sökmotorerna så undvik att använda dom.

Du kan prova en gratis tjänst för att se hur din hemsida står i google och vilka förändringar som du ska göra : https://www.seojobb.se/recommends/seoprofiler

seo

 

SEO

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *